Az olcsóbb gumi is lehet jó

Egy elektromos autó messze legdrágább alkatrésze az akkupakk. Nem meglepő tehát, hogy az egyik legáltalánosabb félelem a villanyautók kapcsán az akkumulátor meghibásodása, hiszen ennek cseréje akár az autó újkori vételárának fele is lehet. Hogy kiderüljön, pontosan mennyire kell ettől tartani, a Recurrent Auto egy nagyszabású felmérést végzett 15 ezer villanyautó tulaj közreműködésével, a végeredmény pedig sokak számára megnyugtató lehet.

A száraz úton legjobban teljesítő nyári gumik ára között jelentős a különbség. Vannak a 32-35 ezer forintos abroncsok, de a 22-28 ezres kategóriában is több gumi található: árkörkép az ADAC-s teszt alapján.

Mark Miller, egy floridai aszfaltozással foglalkozó vállalkozó még 2006-ban vásárolt munkásautónak egy Toyota Highlandert. Az autó ezek után sokáig a férfi hű társa maradt, és közösen még az 1 millió mérföldes határt is átlépték, pár hónapja azonban egy hurrikán tönkretette az autót. A helyi Toyota kereskedés hallott a történtekről és meglepte hűséges ügyfelét.

Nemrég egy mozgásképtelen GR Corolla érkezett egy külföldi Toyota márkaszervizbe, melynek motorja lényegében darabjaira hullott. A blokk oldalán egy hatalmas lyuk tátong, a hengereket belepi a fémtörmelék, az egyik szelep pedig a motor egyéb darabjainak társaságában az olajteknőből került elő.

Címlapfotó: Wolfgang Grube/ISP

A cikk forrása: totalcar.hu