Az Alpine új versenyautója már a hátsó lámpájáért megérte

Ez itt a A424_β, vagyis a legújabb WEC Hypercar versenyautó, mellyel jövőre áll rajthoz az Alpine. Ez pedig itt a hátsó LED lámpája, mely a maga egyszerűségével rendkívül látványosra sikerült.

010 02623004 JDE 012

Most hétvégén Le Mans-ban az egyelőre leggyorsabbnak bizonyuló Ferrari 449P megy a Porsche 963, a Peugeot 9X8, a Toyota GR010 Hybrid, a Cadillac V-Series R és a Glickenhaus 007 ellen, már ami a Hypercar kategóriát illeti.

spottersguide.png

Jövőre viszont érkezik az Alpine is, folytatva a tradíciókat a hazai pályán, illetve az egész WEC szériában. A most bemutatott A424_β még a béta verzió, és az Alpine és az Oreca most is keményen dolgozik rajta, hogy véglegesítse az LMDh prototípust. Le Mans után ők is többet tudnak majd, hisz most is ott vannak az LMP2-ben, és akad még tennivalójuk.

Motorja a Mecachrome 3.4-literes V6-osa a normál 50kW-os Bosch hibrid rendszerrel támogatva.

Ha nyomokban emlékeztet az Acura ARX-06-ra, nem vagy egyedül, hiszen az is az Oreca fejlesztése, szintén az LMDh kategóriában. Le Mans-ba már csak az Acura és a BMW kéne, és teljes lenne a felhozatal 2024-re. Persze hamarosan érkezik a Lamborghini is.

A cikk forrása: totalcar.hu