A világ bármely pontján megállná a helyét a monori Lexus szalon – Lexus hírek

Hirdetés – Nagyon szép egybeesés, hogy 30 éves évfordulóján nyitott új Lexus szalont Monoron a Kovács Autóház. A beruházás, a telephelybővítés és korszerűsítés természetesen a Toyota márkát is érinti.

Fotó: Kovács Autóház kft.

A Kovács Autóház történetében a Lexus márka képviselete nem újdonság, hiszen 2007 óta hivatalos márkaszervizként is dolgoznak Monoron, és 2013 óta a szegedi Toyota márkakereskedés és szerviz is az övék, csakúgy, mint a 2017-ben megnyitott Lexus Szeged. A cég vadonatúj Lexus szalonja 2022. január 1-óta várja az ügyfeleket.

– Az új szalon ugyanolyan exkluzív, mint a világ többi Lexus szalonja– mondja ifj. Kovács Péter márkaigazgató. Az autók utasterének igényessége a szalon belsejében köszön vissza, ahol egyértelműen felismerhető a Lexus L-Finesse formanyelve. Erről bárki meggyőződhet a márkakereskedés az április 23-24. közötti nyílt napján.

Fotó: Kovács Autóház kft.

A hibrid a menő

A Lexus hálózatfejlesztési stratégiájához kizárólag azok csatlakozhatnak, akik már bizonyították szakértelmüket, vagyis csak a legjobb Toyota márkakereskedések. Bár a hazai prémium hibrid piacon a kiemelkedően erős Lexusból vannak benzines modellek is, de itthon 99 százalékban a hibridek fogynak.

Hirdetés

A pandémia természetesen az autókereskedések kereskedelmi csatornáikra is kihatott, az online rendszerek erősödésével szükségszerűen fejlesztették weboldalukat. A vásárló egyedi elképzeléseihez igazodva, konkrét paramétereken alapulva pontos kép nyerhető az autóról, az árról, a felszereltségről. Akár ott, az online térben is nyomban megvásárolhatná az érdeklődő. De az autó azért mégsem az a kategória, amit bárki csakúgy a virtuális kosarába helyezne. Ennél sokkal jobbat ajánl a cégvezető:

– Ilyen felszereltségű, kényelmi szintű, exkluzív autókat vezetni nagyszerű lehetőség. Arra biztatok mindenkit, próbálják ki a többféle tesztautónkat, valódi élményben lesz részük– mondja Kovács Ákos.

Fotó: Kovács Autóház kft.

A chiphiány ellenére a gyártásból rendelt autókat gyorsabban tudják szállítani mint a versenytársak. Tavaly 450-nel több szerződést kötöttek, mint 2020-ban, de egyértelműen látszott, hogy a szektor készlethiányával a vásárló is szembesült. Mivel a Kovács Autóháznak az ügyfél elégedettsége a legfontosabb szempont, tökéletesen tudott azonosulni a vásárlóerő kivárásával.

Fotó: Kovács Autóház kft.

Rövidebb várakozási idő

Tavaly 1200-1300 autót adtak el, ebben benne van a Toyota, a Lexus és a használt gépkocsi is. A szerviznek is bőven van munkája, sok az eladott autó, ezek időről időre megjelennek. És ha egy erősebb hullám összeér, például a szezonális gumicserével, akkor előfordul, hogy nem tudnak azonnal időpontot adni.

Fotó: Kovács Autóház kft.

–Szerencsére a bővítéssel a monori kapacitása is megnőtt, ez javítani fogja a szervizre várakozás idejét is – mondja ifj. Kovács Péter. Szegeden előfordulhat hosszabb előjegyzés is, de amelyik auto regisztrálták a myT rendszerbe, azt automatikusan “behívja” a szervizbe, így csökken az előjegyzési idő.

Múltból a jelenbe

– Halványan emlékszem édesapám fából épült műhelyére nagyszüleimnél, benne a földbe ásott aknára. Az első saját családi háznál már épített egy rendes, kétállásos műhely is, akkor már látszott, hogy komolyan gondolja az autós szakmát – eleveníti fel a kezdeteket Ifj. Kovács Péter.

Eddig négy, meghatározó mérföldkő volt a márkakereskedés életében: 1992-ben kezdték a gépkocsieladást, 2007-ben megnyitották a monori hivatalos Lexus márkaszervizet, 2013-ban a szegedi Toyota kereskedést és 2017-ben a szegedi Lexus szalont, ami az országban akkor a második volt. A város nagyon fontos számukra, a Pick Szeged kézilabdacsapattal már közel egy évtizedes az együttműködés, ők az egyesület hivatalos mobilitási partnerei.

Fotó: Kovács Autóház kft.

A 30. évfordulóra a vállalkozás egy új, impozáns, modern és a kor követelményeinek megfelelő létesítménybe költözött át, és immár az új Toyota bemutatóterem és Lexus márkaszerviz mellett egy új Lexus bemutatóteremmel is bővül a cég Monoron. Ez a beruházás az ötödik mérföldkő az életükben.

Látogasson el hozzánk személyesen:
Lexus Monor
2200 Monor, 4-es főút 35. km
https://lexusmonor.hu/

Jelentkezzen tesztvezetésre:
https://lexusmonor.hu/tesztvezetes/

A cikk forrása: automotor.hu