A Toyota visszahívja az első elektromos autóját, mert leeshetnek a kerekek

A Toyota bZ4x a márka első, tömegtermelésre szánt elektromos modellje, ám a gyártása nem indul zökkenőmentesen. Hírek érkeztek már arról, hogy az autó egyenáramú töltési teljesítménye nagy hidegben a szokásosnál jobban romlik, -20 fok alatt pedig lehetetlenné is válhat, most pedig egy visszahívásról érkezett hír.

Toyota bZ4x 2021-5

A Reuters szerint 2700 autót érint a visszahívás, ebből Európában 2200, az USA-ban 260, Japánban 110, Kanadában pedig 10 autóra vonatkozik, ami egyes források szerint gyakorlatilag az összes eddig eladott bZ4x-et jelenti. A Subarunál hasonló akciót jelentettek be, náluk 2600 darab Solterrát – a Toyota testvérmodelljét – érint a probléma.

A visszahívás nagyságrendileg nem kirívó, de az ok némileg aggasztó: már kis futásteljesítmény után is kilazulhatnak a kerékagy csavarjai, ami legrosszabb esetben a kerekek kiesését eredményezheti. A Toyota emiatt azt kéri a tulajdonosoktól, hogy az autót egyáltalán ne használják. További probléma, hogy egyelőre nincs megoldás.

Aki nem kíván élni a Toyota által biztosított kölcsönautóval, extra ingyen töltéssel, 5000 dolláros kedvezménnyel és a kitolt garanciaidővel, attól visszavásárolják az autót. Villanyautós öröm az ürömben, hogy a hiba legalább nem az elektromos rendszert érinti.

A cikk forrása: totalcar.hu