A Toyota ötödször, Ogier nyolcadszor világbajnok raliban

A címvédő Sébastien Ogier és csapata, a Toyota bajnoki címével ért véget a 2021-es rali-világbajnokság. Az immár nyolcszoros világbajnok francia egy győzelemmel, a Toyota pedig egy kettős győzelemmel szerezte meg az idei címeket a hétvégi Monza-ralin a ralisport csúcsán.

FEoZZ7fWUAAH19P

A rali-világbajnokság 2021-es szezonja az utolsó fordulóig nyitott volt: a hétvégi fordulón dőlt el, hogy Ogier nyolcadszor, vagy csapattársa, Elfyn Evans először lesz-e világbajnok. A két toyotás aztán a háromnapos verseny javán nem szakadt messzebb egymástól 2-3 másodpercnél nagyobb különbségre – hol a francia, hol a walesi állt jobban. Végül aztán idén utolsó szezonját teljesítő Ogier nyerte a versenyt, s vele együtt a világbajnoki címet.

FEt6nylXsAAyTRh

A nyolcadik címét nyerő francia jövőre már csak néhány verseny lesz beugró a Toyotánál, azaz eldőlt, hogy hiába zárt most le egy nagyon sikeres aktív pályafutást, a rali-világbajnokság rekordere továbbra is honfitársa, Sébastien Loeb marad, aki kilenc bajnoki címmel és hetvenkilenc futamgyőzelemmel a sportág legsikeresebbje. A Toyota most szerzett, ötödik gyártói bajnoki címével pedig a Lanica és a Citroen után, holtversenyben a Peugeot-val a harmadik legsikeresebb autógyártó lett a rali-vébén.

Visszapillantó

A Totalcar heti összefoglaló hírlevele

Keddenként kedveskedünk neked egy olyan cikkválogatással, amiket szerintünk mindenképp érdemes elolvasnod az előző heti term(el)ésünkből. Ráadásul szívhez szóló előszót is írunk hozzá! Iratkozz fel, hogy legyen miért várni a keddet!

A cikk forrása: totalcar.hu