A Subaru is megvillantott egy villanyautót

Solterra EV – így hívják a Subaru első tisztán elektromos modelljét. A latin Sol és Terra, azaz Nap és Föld szavakból összeállított névre nyilván nem véletlenül esett a választás: olyasmi kellett, ami jól működik az olyan fontos piacokon, amilyen Észak-Amerika vagy Európa.

A típusról egyelőre csak egy olyan képet mutattak, amelyen leginkább csak a sziluettje vehető ki. Az azonban így is sejthető az autó arányaiból, a magas övvönalból és az ötajtós, csapott hátú alapformából, hogy a Toyota bZ4X tanulmány közeli rokonáról lehet szó.

A körvonalakból ugyanakkor az is sejthető, hogy a Subaru változat formaterve más karakterű lesz: akár a Subaru BRZ-Toyota 86 páros, ez a két típus is eltérő stílusban készül majd, ez már a Solterra alulexponált képén is jól átjön. Itt valószínűleg a Subaru lesz a józanabb, egyszerűbb karakter.

Az autó műszaki megoldásairól egyelőre nem árultak el részleteket, de a bemutató már nem lehet nagyon messze: várhatóan néhány hónapon belül megmutatják a Solterrát. A gyártását később kezdik: a jelenleg ismert menetrend szerint 2022 közepén kezdik majd kínálni Európában, Észak-Amerikában és Japánban, nagyjából egy időben.

A cikk forrása: totalcar.hu