A Honda Prelude elektromos coupéként tér vissza

Az utolsó Honda Prelude 2001 októberében készült Japánban, úgyhogy az idei Japan Mobility Show egyik sztárja mindenképp a Honda Prelude Concept, mely a márka szerint gyártásra szánt formaterv egy nem részletezett elektromos hajtáslánccal.

A Honda a prémium Acura márkán keresztül visszahozta az Integrát Amerikában. Márpedig ha az Egyesült Államok megkaphatja a négyajtós sportszedánt akár a Civic Type-R 320 lóerős motorjával is, akkor Európában elektromos fronton nyugodtan visszatérhet a coupé stílus is, mondjuk a Honda esetében a jól bevált Prelude néven. Jelenleg nagyon fontos a CR-V két hibridje, ám a benzinmotorok nélküli jövőben a Hondának jobb fantáziára lesz szüksége.

A Prelude márkanév tökéletes lehet az állóvíz felkavarására. Sportos, elérhető, hatékony villanycoupé a terv, a Honda pedig szeretné is megcsinálni, hiszen jelenleg nincs igazán olyan elektromos autója, amire különösebb tömegek kíváncsiak lehetnének. A Japan Mobility Show fehér Prelude koncepciója viszont garantáltan érdekli a közönséget, hiszen láthatóan nagyon közel van a sorozatgyártáshoz szükséges állapothoz.

Klasszikus arányok normális méretben, a Honda pedig szűkszavúan ugyan, de izgalmas menetdinamikai tulajdonságokat is ígér. Meglátjuk, mikor lehet belőle valóság, ám azt tudjuk, hogy a Honda új elektromos platformja 2025-re lesz kész.

Annak is érdemes örülni, hogy a Prelude kétajtós sportautóként tér vissza, és nem mondjuk crossoverként, mint a Mitusbishi Eclipse vagy a Renault Espace. Érdekes módon azt is pletykálják, hogy a Toyota visszahozná a Celicát. Úgy látszik, tényleg nagyjából húsz év kell az ilyen autóipari visszatérésekhez, a Honda pedig most szeretne nagyot gurítani a műfajban.Honda Prelude, elektromosan:

A cikk forrása: totalcar.hu