A Honda körrekordot döntött a bemutató előtti Civic Type R-rel

A megszokottnál kicsivel ötletesebb előzetesnek is felfogható a Honda videója, amely arról ad hírt, hogy a Type R legújabb változata lett a leggyorsabb fronthajtású autó Suzukában, 2:23,12-es idővel.

Az autó abban a gyanús, messziről hússzínűnek, vagy sötét rózsaszínnek tűnő álcafóliában futotta a rekordot, amilyenben korábban is láthattuk. Erről itt egyébként kiderül, hogy valójában kék alapon sűrűn elhelyezett vörös R betűk, és fehér Civic sziluettek kusza kavalkádja alkotja. Arra teljesen alkalmas, amire az ilyet szánják: a fotókon nem nagyon látszanak miatta a részletek, amelyek a Type R-t megkülönböztetik a többi Civic változattól.

A Honda a saját rekordját döntötte meg Suzukában: az előző generációs Type R-rel 2020-ban egy 2:23,993-as időt futottak ugyanitt, ami akkor szintén a legjobb volt a fronthajtású autók eredményei közül.

A videó kapcsán egyébként még egy lényeges információ látott napvilágot: a Toyota GR Corollával szemben az új Civic sportváltozata is kapható lesz Európában, és még az idén be is mutatják.

A cikk forrása: totalcar.hu