A Gran Turismo 2 legmenőbb autóival rendeztek gyorsulási versenyt

A Playstation első generációjára készült Gran Turismo 2 rendkívül népszerű játék volt a maga idejében, hiszen rengeteg emberhez vitte közelebb a japán autógyártás különleges darabjait. Persze rengeteg európai és amerikai típus is szerepelt a játékban, de egyértelműen a japán autók voltak túlsúlyban, amikből igazán érdekes és addig szinte ismeretlen modellek is bekerültek.

Forrás: Carwow

Forrás: Carwow

Szinte biztos, hogy ha nem lett volna a GT2 – és a Halálos iramban filmek, na meg a Need for Speed Underground két része –, ma kevésbé lenne népszerű és végtelenül drága bármelyik Skyline vagy a Suprák. Ezek már akkoriban, újként is mérhetetlenül kívánatos tárgyak voltak, ma pedig drága klasszikussá értek. Most pedig a Carwow összerántott egy nagy adaggal a játék legnépszerűbb autóiból, hogy megnézzék, melyik gyorsul jobban.

Forrás: Carwow

Forrás: Carwow

Szereztek Honda NSX-et, Nissan Skyline R34 GT-R-t, Mazda RX-7-et, Mark 4-es Toyota Suprát, S15-ös Nissan Silviát, Toyota Chasert és Mitsubishi Lancer Evo VI-ot. Ezeknek a teljesítmény papíron hasonló, hiszen Japánban volt egy megegyezés a gyártók között, hogy nem készítenek 276 lóerő fölötti teljesítményű autót- Azonban a valóságban ez csak papíron volt így, a legtöbb típus ezt bőven túlteljesítette.

Forrás: Carwow

Forrás: Carwow

Na de melyik gyorsul a legjobban negyedmérföldön? Az eredményt később leírom, de mielőtt tovább olvasol, nézd meg a videót és előtte tippeld meg, hogy szerinted melyik japán klasszikus lesz a győztes. Fontos megjegyezni, hogy a versenyhez gyári, vagy ahhoz közeli autókat kerestek, ami ezeknél külön kihívás, hiszen mind jól tuningolható és ezt a lehetőséget ritkán mulasztják el.

Hét autóval gyorsulási versenyt rendezni nem egyszerű és itt se sikerült résmentesen: háromszor is elrajtoltak, mire sikerült futni egy tiszta kört. Külön jó poén, hogy a játékban is hallható hangot vágták be a rajt előtti visszaszámláláshoz.A végeredmény meglepőnek tűnhet, hiszen az Evo VI magasan elverte a mezőnyt, pedig csak 2 literes és négyhengeres, míg a Supra, a Skyline, a Chaser és az NSX is hathengeres és jóval több köbcenti. Viszont a teljesítményük hasonló, a súly az Evónak kedvez és az se hátrány, hogy az Lancer összkerékhajtása is igen fejlett.

Forrás: Carwow

Forrás: Carwow

Az Evo mindössze 13 másodperc alatt letudta a 402 méteres távot, a második a Skyline lett 13,5 másodperccel, a dobogó harmadik fokára pedig a Silvia állhatott 13,8 másodperces idejével. Negyedikkén a Supra ért be, 13,9 másodperces idővel, az RX-7 szorosan követte, szintén 13,9-es idővel. Hatodik lett a Chaser, 14,2 másodperccel, az NSX pedig utolsó, 14,3 másodperccel.

Megnézték azt is, hogy mi történik, ha nem állórajtból, hanem repülőrajtból startolnak, amit szintén az Evo húzott be. Viszont a fékteszten a Skyline bizonyult a legjobbnak. Akármi is a végeredmény, csodás együtt látni ezeket a klasszikusokat, amik láthatóan a mai napig igen jó formában vannak és hiába telt el annyi év, egyáltalán nem számítanak lassúnak.

Forrás: Carwow

A cikk forrása: totalcar.hu