Mostantól a Toyota Priusszal is lehet lakókocsit vontatni

A negyedik generációs Toyota Prius minden téren komoly előrelépést tud felmutatani az elődjéhez képest, de van egy olyan tulajdonsága, amely jelentősen eltér az összes eddigi generációtól. Ez pedig nem más, mint a vontatható tömegre vonatkozó adat, ugyanis mostantól a japán a hibrid akár 725 kilogrammos vontatmánnyal is meg tud birkózni, ami azt jelenti, hogy akár egy kisebb méretű lakókocsit is utána lehet kötni. Hogy ez megvalósuljon a gyári kiegészítők között vonóhorog is rendelhető hozzá a szükséges vezetékekkel.

További jó hír a típus kedvelőinek, hogy az Euro NCAP közzétette a törésteszjét, amelyen a Priusnak sikerült megszereznie a maximális, ötcsillagos minősítést. Ez manapság el is várható a japánok hibrid presztízsmodelljétől, de a Prius dicséretére szóljon, hogy a teszten már a vészfékező rendszert is figyelembe vették az értékelésnél, amiből szintén jelesre vizsgázott.

Aki kíváncsi rá, hogy milyen komoly behatások érték a Priust a törésteszten, annak érdemes megnéznie a róla készült videót: