Meglepő bejelentés: nagy fába vágja a fejszéjét a Toyota

A japánok 2020-ra ígérik az első konnektoros autójukat, ami tisztán elektromos meghajtást kap majd. A hibrid autók kapcsán szinte kivétel nélkül mindenkinek a Toyota Prius jut először az eszébe, nem véletlenül. Ez volt az a modell, ami igazi forradalmárként robbant be a piacra, és azóta az iparági szereplők mind a japán eredményt szeretnék valahogy megvalósítani a saját kocsijukban. Az elektromos autókkal azonban már más a helyzet, ott a Tesla ugrik be az emberek többségének, bár nagyon sok kihívója is igen szép eredményeket tudhat magáénak.

A Toyota most úgy döntött, szeretne csatlakozni ehhez a körhöz, így még idén decemberben elindítja az elektromos autók fejlesztésére létrehozott cégét. A vállalatnak egyelőre nincs neve, és csupán négy alkalmazottja van, azonban egyelőre nincs is szükségük többre, a létszámot ugyanis a Toyota autógyártásban szerzett tapasztalatával egészítik ki.

Az első elektromos Toyota a tervek szerint már 2020-ban érkezne, egyetlen feltöltéssel pedig 298 km-t tudnának megtenni.

A japánok ugyanakkor próbálkoztak már korábban elektromos autóval, egész pontosan az üzemanyagcellás változattal. Ez volt a Mirai, amit Nagy-Britanniában igyekeztek értékesíteni. A cég szerint azonban a hidrogén-töltőállomások globális hiánya miatt egyelőre a tölthető autók látszanak gazdasági szempontból okos döntésnek.