Gyors utcai Yarist ígér a Toyota

Tetsuya Tada, a Toyota sportkocsi-fejlesztő részlegének vezetője beszélt a Yaris-szal kapcsolatos tervekről. 2017-ben terveznek visszatérni a rali-világbajnokságra – valószínűleg már a Yaris következő generációjával – és ennek kapcsán egy gyors utcai változat is készül. 


A Yarisból egyébként ma is létezik egy gyári sportváltozat – igaz, csak Japánban – 1,4 literes, 150 lóerős turbómotorral, de a GRMN változat messze nem elég erős, hogy a kategória legjobbjaival versenyezhessen, ahhoz legalább 200 lóerő kell.

Úgy tudjuk, az összkerék-hajtást túl drágának találták, így a sport-Yaris csak első kerék-hajtású lesz, de mivel a vetélytársak is mind azok, ebből aligha lesz probléma.

Tada úr emellett egy másik érdekes információval is szolgált: a Toyota olyasfajta almárkát tervez bevezetni, amilyen a Mercedesnél az AMG, de az eddig használt TRD rövidítést nem tartják erősnek, ismertnek, jól hangzónak. Mindezek a tervek persze csak 2017 elejére válnak valósággá, várhatóan a következő Yaris bevezetésével párhuzamosan.